Huis

Lekker geslapen..? Dit uitzicht gaat nooit vervelen.

Ons vakantiehuis ligt aan de voet van de Mont Beuvray. Heel fijn want dat zorgt voor een uitgestrekt en wijds uitzicht. Het vakantiehuis is een boerderij uit de 18e eeuw. Het complex bestaat uit een woonhuis met aansluitend een aantal stallen. Het geheel is vrijstaand, en niet alleen dat, het is ook geheel privé.

Wat is er fijner dan in de ochtend met een kopje thee naar buiten lopen en rustig wakker worden met dit uitzicht, plannen maken voor de dag. Of helemaal niet, ook heel fijn.

Wij hebben het huis in 2006 gekocht. Na 30 jaar leeggestaan te hebben en helmaal overwoekerd te zijn zagen wij er toch potentie in. In de afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om er een fijn en comfortabel huis van te maken. Dat is gelukt, het karakter van een boerderij is behouden gebleven. Het huis is geheel gerenoveerd en aangepast aan de gemakken van de 21ste eeuw. Water, elektra, riool, wifi, houtkachels, televisie, wasmachine, combi magnetron, waterkoker en koffiezetapparaat, het is er allemaal! Het resultaat van jaren verbouwen is een fijn en comfortabel huis. Warm in de winter en heerijk koel in de zomer.

Oorspronkelijk lagen er op de vloer van het huis tomet tegels, na de renovatie hebben we deze op de nieuwe vloer terug gelegd. Tomet tegels werden vroeger in de open lucht gedroogd. Dat laat zijn sporen na. Ik ben benieuwd of u tijdens uw verblijf alle verschillende pootafdrukken kunt ontdekken, van een hond, een kat maar ook van een lynx.

Het huis heeft een grote leefkeuken met een ruim keukengedeelte, compleet ingericht. Het zitgedeelte heeft een televisie waarop u Canal Digital kunt ontvangen. De slaapruimte telt vier comfortabele bedden en een badkamer, het toilet is apart. Buiten is er tuinmeubilair, een speelhut met een schommel en een glijbaan voor de kinderen. Onder de grote open stal staat een pingpongtafel voor de liefhebbers. De tuin is omheind zodat kinderen en honden het terrein niet af kunnen. De waterbron is met een hekje afgeschermd in verband met de veiligheid van kleine kinderen.

Het uitzicht over de heuvels en het dal maakt alles compleet.